Glasfusen, slumpen, sandcasting vormsmelten en pate de verre. Alle werken zijn unica.

uit 2006 tot 2010 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Vaas April

2006

Deze vaas is als volgt ontstaan. Eerst een glazen schijf van 25 cm doorsnee belegd met een patroon van glazen uitgesneden stukken in de kleuren groen,geel en transparant. In de glasoven gefused en in een tweede fase door een rvs-ring laten zakken op hoge temperatuur. Het spannende is dan om telkens in de hete oven te kijken of de bodem voldoende bereikt is.

glasboog

2008

Vloeibaar heet glas, gegoten in een mal van zand (sandcasting. )Afgewerkt met bladgoud. Het tropische blad geeft de spanning weer die als het ware ook in het glas voorkomt.

doorkijkje

2010

Doorkijkje van tiffanyglas. Gefused in de glasoven en verlijmd op een roestvrijstalen cirkel. Geplaatst op een sokkeltje van betonijzer.  

Spanning

2009

Blok glas van 10 kilo met de sandcast techniek gemaakt. In dit blokzit een eerder gesandcast voorwerp waar een spanningsbreuk in zit. Door het op deze manier te gieten is de spanning gevangen.

glastouw

2008

Eerst glas op punti gedraaid, daarna uitgetrokken en op groene korrels gerold, daarna ingeknipt tot bladeren. Warm gehouden en d.m.v. sandcasting in een mal overgoten met optisch glas. In de mal heb ik ook 2 stuks touwindrukken gemaakt en met gele glaskorrels aangegeven. Verder een mal gemaakt van touw en dat in brons gegoten.

ilusie

2008

De holtes die zijn ontstaan door harde zandbrokken in de mal te leggen zijn zilverkleuring en als tegenhanger op diverse plaasten bladgoud aangebracht.

blue flame

2007

Glas met een draaipijp getordeerd. Het geheel op een blauwe albasten steen geplaatst, waarin ik dezelfde tordering heb gebruikt.

Twintigover

2006

Tiffanyglas gefused. Standaard van zwart ijzer.

Lente

2006

Twee tranparante stukken glas waarin diverse gaatjes geboord. Verschillende kleuren glas met de knabbeltang in vorm gebroken en gerangschikt. Het geheel met rood touw in een aluminium frame vastgemaakt. Het beeld staat in Heeze.

suncatcher

2006

Ontelbare reepjes gekleurd glas op zijn kant dicht naast elkaar op transparant glas,tot 850 graden langzaam opgestookt. Met een kromme spijker op en bezemsteel heb ik tranen getrokken in het hete stroperige glas. Een constructie van mahoniehout draagt het geheel.