Abstract werk in steen. Alle werken zijn unica.

uit 2003 tot 2020 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Tsunami

2020

Deze cirkel van Portugees marmer heeft twee golven in het centrum. Het beeld is gemaakt naar aanleiding van de Tsunami in Sri Lanka van 2004. Enorme vloedgolven vernietigden het land en vele mensen raakten hun hun leven kwijt. Mijn Sri Lankaanse correspondentie vriendin was in die periode onvindbaar. Via het Rode kruis kon je info opvragen, maar dat leverde niets op. In die verwarrende tijd ben ik aan een beeld begonnen, wat de tweede vloedgolf voor moet stellen. Ik was er zeker van dat ze daarmee meegesleurd was. Twee maanden later kreeg ik het bericht, dat ze gezond en wel gevonden was bij haar ouders aan de andere kant van het land. Toen was mijn beeld net af.

triquetra

2014

Deze Keltische knoop van kalksteen symboliseert leven, dood en hergeboorte, maar ook aarde, lucht en water, de cirkel verwijst naar de zon.  

harp

2020

Rode zandsteen uit Bleurville (Fr), met fietsspaken als snaren, met een muziekteken op de sokkel. Zandsteen bestaat uit miniscule scherpe deeltjes. Vroeger zag je op boeren erven grote slijpstenen staan gemaakt van die delfstof. Dus niet goed om in te ademen.Zandsteen mag niet onbewerkt uitgevoerd worden uit Franrijk, dus daarom heb ik het ter plekke vervaardigd.

protection

2014

Beeld van bruine albast, van toffeekleur tot donkere chocolade. Een surealistische plant met 1 naar binnen gevallen blad, beschermd met al het andere bladen de zwakste schakel.

verbondenheid

2012

Twee in elkaar  versmolten ovale vormen van portugees marmer. Gemaakt in opdacht voor een graf in de Roosten te Eindhoven.

twins

2009

Opal serpentijn met sokkelvan arduin.

doorkijkje

2009

getordeerd ovaal. Veelkleurig lichtgroen, creme, paars etc.

stapeling

2008

Een stapeling van 5 zeer zware stukken Chinees hardsteen. Aan alle kanten bewerkt met diverse motieven. In de bovenste steen een gezicht van glas gemaakt.

Colourfull

2004

Dit abstracte beeld is gemaakt uit Zuid-Afrikaanse verdiet-steen. De groenpaarse vlammende kleurmening staat niet toe dat er een druk figuratief beeld van wordt gemaakt.

Browny

2003

Bruine Onyx. Zo'n steen met zoveel mooie gekleurde aders vraagt om een minimale bewerking. De sokkel is van bankarai-hout.

Divided

2004

Het lijken 2 vormen die van elkaar gescheiden zijn, maar toch elkaar ondersteunen. Geometrische vormen uit arduin, Belgisch hardsteen. Dit beeld staat in Apeldoorn.

Antroposoof

2003

De natuurvormen, zoals concaaf versus convex spelen in dit beeld de hoofdrol. Braziliaans steatiet. Het beeld staat in Oisterwijk.